NBCUNIVERSAL MEDIA https://www.nbcuniversal.com en https://www.nbcuniversal.com/node/9926 Ova pravila zaštite privatnosti objašnjavaju kako tvrtka NBCUniversal i njezina povezana društva („Povezana društva tvrtke NBCUniversal”) (skupno „mi” ili “nas”) prikupljaju, koriste i dijele vaše podatke ili podatke o vama kada koristite naše internetske stranice, aplikacije koje se mogu preuzeti, interaktivne TV aplikacije, opcije aktivirane glasom, druge digitalne usluge, povezane uređaje poput uređaja s tematskim parkom i izvanmrežne usluge koje su povezane s ovim pravilima ili ako stupite u poslovni odnos s nama („NBCUniversal Services ili Services”).    

Ova pravila zaštite privatnosti primjenjuju se na usluge tvrtke NBCUniversal u cijelom svijetu. Bilo koji dodani uvjeti privatnosti koji se odnose na specifične proizvode ili usluge NBCUniversal trebaju se pročitati zajedno s ovim pravilima.

Kao jedna od vodećih tvrtki za medije i zabavu u svijetu, usluge tvrtke NBCUniversal pružamo preko raznih tvrtki i pod brojnim različitim trgovačkim nazivima. Voditelj obrade vaših osobnih podataka bit će tvrtka NBCUniversal koja pruža usluge vama ili posluje s vama. Više informacija o tvrtki NBCUniversal, uključujući popis naših povezanih društava u NBCUniversal, možete naći  ovdje .

MOLIMO PAŽLJIVO PROČITATE OVA PRAVILA ZAŠTITE PRIVATNOSTI DA BISTE SHVATILI KAKO TRETIRAMO VAŠE PODATKE. KORIŠTENJEM USLUGA, POTVRĐUJETE DA STE PROČITALI I SHVATILI PRAVILA ZAŠTITE PRIVATNOSTI TE KAKO ĆEMO PRIKUPLJATI, KORISTITI I DIJELITI VAŠE PODATKE KAKO JE DEFINIRANO U NASTAVKU.

1. KADA DIJELIMO VAŠE PODATKE

Vaše podatke možemo otkriti:

 

  • Povezanim društvima: podružnicama tvrtke NBCUniversal, kao što su Sky te našom matičnom tvrtkom Comcast Corporation i njezinom podružnicom, Comcast Cable, kako bismo bolje prilagodili usluge, proizvode, marketing i oglašavanje vama te drugim postojećim i potencijalnim kupcima. Možemo dijeliti identifikacijske i demografske podatke, podatke o uređajima i identifikatorima, istraživanju i povratne informacije za svrhe poput poboljšanja i prilagođavanja usluga.  Pored navedenog poslovni podaci mogu se dijeliti u poslovne operativne svrhe.

 

  • Oglašivači, oglašavačke mreže i ostale treće strane:  podaci o načinu korištenja usluga NBCUniversal Services i interakcija sa sadržajem ili oglasima u svrhu bolje prilagodbe usluga, marketinga i oglašavanja na našim uslužnim platformama ili na platformama trećih strana. Da bi se ove svrhe omogućile, možemo dijeliti određene demografske podatke i interese , sadržaj koji je generirao korisnik, informacije o uređaju i identifikatorima, podatke o povezivanju i uporabi, podatke o geolokaciji, javne i komercijalne informacije i podatke o društvenim mrežama. Te treće strane mogu koristiti vlastite tehnologije u svrhu praćenja, prikupljanja ili traženja podataka o vama, molimo pojedinosti podražite u našim Pravilima o kolačićima.

 

  • Partneri: Vaše podatke možemo otkriti određenim partnerima trećih strana. Ovisno o partnerstvu, možemo dijeliti određene podatke, uključujući kontakt informacije (po vašoj uputi), identifikacijske i demografske podatke i interese , podatke o transakcijama, sadržaj koji generira korisnik koji ste vi dostavili, podatke o istraživanju i povratne informacije, podatke o uređaju i identifikatorima, podatke o povezivanju i uporabi, javne i komercijalne podatke i podatke s društvenih mreža. Partneri mogu koristiti vaše podatke u skladu sa svojim pravilima.

     

    •  Na primjer, kad nas uputite da podijelimo vaše osobne podatke s drugom tvrtkom radi ispunjenja vašeg zahtjeva, kao što je:
      •   ako se prijavite na natjecanje ili nagradnu igru koju sponzorira treća strana, sponzoru možemo otkriti podatke koje navedete prilikom tog unosa.
      •   Prilikom upotrebe internetskih stranica i usluga GolfNow, dostavljate svoje podatke golf klubovima i tako omogućavate rezerviranje ili pristup sadržajima na lokaciji.  Prilikom upotrebe SportsEngine, vaši podaci mogu se podijeliti s trenerima i sportskim ekipama kojima ste se pridružili.  
      •   Kad rezervirate putne pakete kod nas, koji uključuju robu ili usluge koje osiguravaju partneri treće strane, kao što su zrakoplovne tvrtke, pružatelji kopnenih usluga, hoteli treće strane i pružatelji usluga putnog osiguranja.
      •   Za provjeru autentičnosti usluge.
      •   ako kupite proizvod treće strane u jednoj od naših online trgovina, možemo otkriti podatke koje navedete kako bismo omogućili ispunjenje te narudžbe.

     

  •  Društvene mreže:  vaše podatke možemo dijeliti s platformama društvenih mreža, primjerice ako kliknete na Facebookov gumb „sviđa mi se” („like”) na uslugu NBCUniversal, taj „like” može se pojaviti na vašem Facebook korisničkom računu. Ili možete odabrati izravnu dostavu podataka na tim platformama korištenjem dodataka. Za kontrolu dijeljenja podataka, molimo vas, pogledajte i prilagodite pravila zaštite privatnosti za odgovarajuće društvene mreže. Ovisno o vašim postavkama zaštite privatnosti i aktivnostima na određenoj mreži, možemo dijeliti kontakt informacije, identifikacijske i demografske podatke, sadržaj koji je generirao korisnik, podatke o uređaju i identifikatorima, podatke o povezivanju i uporabi te podatke s društvenih mreža. Imajte na umu da je Facebook Ireland zajednički voditelj zajedničke obrade podataka (kao što je navedeno ovdje). Dodatne informacije (uključujući zakonitu osnovu na koju se oslanja Facebook Ireland i način na koji možete iskoristiti svoja prava subjekta podataka) možete pronaći ovdje u pravilima o podacima tvrtke Facebook Ireland. S tvrtkom Facebook Ireland sklopili smo ugovor za utvrđivanje naše odgovornosti u vezi s poštivanjem GDPR-a u vezi s zajedničkom obradom.

 

  •  Pružatelji usluga: angažiramo pružatelje usluga u svrhe izvođenja posla u naše ime i dostavljamo im podatke koji im omogućuju da nam pruže poslovne usluge koje uključuju istraživanje i analitiku, usluge hostinga, obradu transakcija i plaćanja, upravljanje promocijama, sprječavanje prijevara, upravljanje identitetom, akvizicijom i drugim uslugama. Pružatelji usluga mogu koristiti te podatke za svoje operativne svrhe za pružanje svojih usluga.

     

    •  Tvrtke za istraživanje i mjerenje: dijelimo podatke o sadržaju koji pregledavate na uslugama NBCUniversal Services s uslugama za mjerenje video sadržaja poput Nielsen TV Ratings, kao i ostalim pružateljima usluga analitike. Više informacija potražite u odjeljcima  vaša prava  i  vaši odabiri .

     

  •  Tražilice: Ovisno o usluzi NBCUniversal, možda ćete biti u mogućnosti komunicirati s drugim članovima u okviru usluge ili s javnošću. Navedena radnja može učiniti vidljivim drugim članovima te usluge ili općoj javnosti vaše ime i fotografiju s vašeg profila i sve komentare ili sadržaj koji je generirao korisnik, a koje ste vi dostavili. Ako su podaci dostupni općoj javnosti, tada ih tražilice mogu pretraživati. 

 

  •  Provedba zakona, regulatori, koalicije za sprječavanje prijevare i ostale grupe: Sve kategorije podataka koje prikupimo, po potrebi, otkrivamo trećim stranama kako bismo: zaštitili i proveli zakonska prava, zaštitili privatnost i same sebe te naše posjetitelje; zaštitili od moguće prijevare ili druge nezakonite radnje; odgovorili na zahtjeve vladinih i drugih tijela; i postupiti u skladu sa pravnim postupkom.

 

Ostalo dijeljenje

Možemo dostaviti podatke o vašem povezivanju i upotrebi zajedno s kriptiranim ili maskiranim identifikatorom (kontakt podaci) trećim stranama poput partnera i društvenih mreža te ih informirati o ponudama koje smo vam poslali te za mjerenje oglašavanja ili analitiku. S vašom odgovarajućom privolom kada je potrebna i u skladu s važećim zakonom, možemo objaviti vaše preferencije u vezi s pregledavanjem videozapisa trećim stranama, uključujući pružatelje usluga treće strane, tvrtke za oglašavanje, partnere za analitiku i internetske stranice društvenih mreža.  

 

Prodaja ili prijenos cjelokupnog ili dijela poslovanja ili imovine

U slučaju da se tvrtka NBCUniversal ili neka podružnica NBCUniversal uključi u spajanje tvrtki, akviziciju, prijenos kontrole, bankrot, reorganizaciju ili prodaju imovine, smijemo prodavati ili prenositi podatke opisane u ovim pravilima zaštite privatnosti, u sklopu te transakcije.

2. OSOBNI PODACI KOJE PRIKUPLJAMO I SVRHE

U tablicama u nastavku objašnjene su kategorije podataka koje prikupljamo i svrhe za koje ih prikupljamo.  Prikupljanje i uporaba svake usluge tvrtke NBCUniversal može se razlikovati. Molimo da zapamtite da možemo koristiti bilo koji te sve podatke kako bismo u skladu sa zakonom, otkrili ili spriječili prijevaru te branili naša zakonska prava. Više pojedinosti o svim svrhama možete pronaći pod „Dodatne informacije o svrhama” u tablici u nastavku.

Podaci koje nam dostavljate:
Kategorije osobnih podataka koje prikupljamoSvrha upotrebe („Svrha obrade” detaljno je opisana u nastavku)

Kontakt podaci i podaci za registraciju računa

Primjerice: ime, adresa e-pošte, poštanska adresa, telefonski broj, korisničko ima i lozinka računa, poslovne kontakt informacije i sve podatke koje nam možete dostaviti na događanju ili osobno.

  • Pružanje usluga NBCUniversal
  • Personaliziranje vašeg iskustva
  • Slanje marketinškog sadržaja i oglašavanja tvrtke NBCUniversal
  • Pružanje besprijekornog iskustva na svim platformama i uređajima
  • Zaštita i sigurnost
  • Izgradnja i upravljanje poslovnim odnosima
  • Prodaja i oglašavanje za treće strane

Identifikacijski i demografski podaci te interesi

Na primjer (ako je dozvoljeno zakonom): datum rođenja, rasa*, etnička pripadnost*, spol, interesi, informacije o načinu života, podaci o školovanju i sportski podaci, fotografije, podatci s društvenih mreža, uključujući identifikacijske podatke o prijateljima, kontaktima ili preporukama koje ste nam dostavili. 

  • Pružanje usluga NBCUniversal
  • Personaliziranje vašeg iskustva
  • Slanje marketinškog sadržaja i oglašavanja tvrtke NBCUniversal
  • Pružanje besprijekornog iskustva na svim platformama i uređajima
  • Zaštita i sigurnost 
  • Prodaja i oglašavanje za treće strane

Transakcijski podaci

Primjerice: pojedinosti kreditne/debitne kartice, povijest kupovine, adresa isporuke, informacije o članstvu, rezervacijama i ostalim informacijama vezanim uz putovanje, preferencije obroka i osobne pojedinosti o svim vašim gostima

  • Pružanje usluga NBCUniversal
  • Personaliziranje vašeg iskustva
  • Slanje marketinškog sadržaja i oglašavanja tvrtke NBCUniversal
  • Pružanje besprijekornog iskustva na svim platformama i uređajima
  • Zaštita i sigurnost
  • Prodaja i oglašavanje za treće strane

Sadržaj koji je generirao korisnik

Na primjer: fotografije, videozapisi, audio i informacije koje nam možete poslati, kao što su komentari na našim forumima.

  • Pružanje usluga NBCUniversal
  • Personaliziranje vašeg iskustva
  • Slanje marketinškog sadržaja i oglašavanja tvrtke NBCUniversal
  • Zaštita i sigurnost
  • Prodaja i oglašavanje za treće strane

Istraživanje i povratne informacije

Na primjer: komentari koje nam šaljete putem internetskih obrazaca i platformi društvenih mreža, putem e-pošte, telefona, poštom ili u anketama.

  • Pružanje usluga NBCUniversal
  • Personaliziranje vašeg iskustva

Biometrijski podaci*

Na primjer [ako je dopušteno zakonom]: skeniranje lica ili otisci prstiju koje prikupljamo u nekim od naših tematskih parkova, studijima, našim uredima.

  • Pružanje usluga NBCUniversal
  • Personaliziranje vašeg iskustva
  • Zaštita i sigurnost

Podaci o zdravlju*

Na primjer: ako je dopušteno zakonom, podaci koji se odnose na cjepivo ili simptom

  • Pružanje usluga NBCUniversal
  • Zaštita i sigurnost

Audio i video podaci

Na primjer: audiosnimke poziva kupca ili sigurnosne videosnimke ako posjetite jedan od naših objekata.

  • Pružanje usluga NBCUniversal
  • Personaliziranje vašeg iskustva
  • Zaštita i sigurnost
Informacije koje automatizirano prikupljamo od vas i/ili s vašeg uređaja:
Kategorije osobnih podataka koje prikupljamoSvrha upotrebe („Svrha obrade” detaljno je opisana u nastavku)

Informacije o uređaju i identifikatori

Na primjer: IP adresa, ID-ovi kolačića, vrsta i jezik preglednika, operativni sustav, vrsta platforme, vrsta uređaja te identifikator oglašavanja i aplikacija.

  • Pružanje usluga NBCUniversal
  • Personaliziranje vašeg iskustva
  • Pružanje besprijekornog iskustva na svim platformama i uređajima
  • Zaštita i sigurnost
  • Slanje marketinškog sadržaja i oglašavanja tvrtke NBCUniversal
  • Prodaja i oglašavanje za treće strane
  • Izgradnja i upravljanje poslovnim odnosima

Povezivanje i upotreba (uključujući informacije prikupljene pomoću kolačića)

Na primjer: nazivi domena, aktivnost pregledavanja, aktivnost pomicanja i tipki, pregledavani oglasi, obrasci ili polja koja ispunjavate ili djelomično ispunjavate, pojmovi za pretraživanje, bilo da otvorite e-poštu, sadržaj koji pregledavate i trajanje, kvalitetu usluge i interakciju sa sadržajem, prijave i druge slične podatke. Ako ova događanja nastanu dok ste izvan mreže, mogu biti zabilježena i učitana nama prilikom sljedećeg povezivanja.

  • Pružanje usluga NBCUniversal
  • Personaliziranje vašeg iskustva
  • Pružanje besprijekornog iskustva na svim platformama i uređajima
  • Zaštita i sigurnost
  • Slanje marketinškog sadržaja i oglašavanja tvrtke NBCUniversal
  • Prodaja i oglašavanje za treće strane
  • Izgradnja i upravljanje poslovnim odnosima

Geolokacija*

Na primjer: grad, savezna država i poštanski broj povezan s vašom IP adresom ili izveden preko Wi-Fi triangulacije.

Zatražit ćemo vašu privolu prije uporabe vaše precizne lokacije iz GPS funkcionalnosti na vašem mobilnom uređaju.

  • Pružanje usluga NBCUniversal
  • Personaliziranje vašeg iskustva
  • Pružanje besprijekornog iskustva na svim platformama i uređajima
  • Zaštita i sigurnost
  • Slanje marketinškog sadržaja i oglašavanja tvrtke NBCUniversal
  • Prodaja i oglašavanje za treće strane
  • Izgradnja i upravljanje poslovnim odnosima
Podaci koje prikupljamo od trećih strana:
Kategorije osobnih podataka koje prikupljamoSvrha upotrebe („Svrha obrade” detaljno je opisana u nastavku)Izvori podataka

Podaci iz javnih i komercijalnih izvora

Na primjer: demografski podaci, uključujući na razini domaćinstva, kontakt podatke, zaključke o vašim preferencijama, gledanju i ostalim izborima potrošnje, članstvo u programu lojalnosti i podaci o kupnji.

  • Pružanje usluga NBCUniversal
  • Personalizirajte svoje iskustvo i dajte preporuke
  • Pružanje besprijekornog iskustva na svim platformama i uređajima
  • Slanje marketinškog sadržaja i oglašavanja tvrtke NBCUniversal
  • Izgradnja i upravljanje poslovnim odnosima
  • Prodaja i oglašavanje za treće strane
  • Zaštita i sigurnost
  • Pružatelji usluga oglašavanja
  • Pružatelji usluga analitike
  • Prodavači
  • Partneri (kao što su partneri u nagradnim igrama)
  • Prodavači podataka o potrošačima
  • Javne baze podataka
  • Povezana društva
  • Sadržajni partneri

Podaci o društvenim medijima

Na primjer: ako komunicirate s nama putem usluge društvenih mreža ili prijavite se koristeći podatke društvenih mreža, ovisno o vašim postavkama društvenih mreža, možda ćemo imati pristup vašim podacima s te društvene mreže, kao što su vaše ime, adresa e-pošte, popis prijatelja, fotografija, dob, pol, lokacija, rođendan, ID društvene mreže, trenutačni grad, vaši komentari o našim uslugama i ljudima/internetske stranice koje pratite.

  • Pružanje usluga NBCUniversal
  • Personaliziranje vašeg iskustva
  • Slanje marketinškog sadržaja i oglašavanja tvrtke NBCUniversal
  • Pružanje besprijekornog iskustva na svim platformama i uređajima
  • Zaštita i sigurnost
  • Prodaja i oglašavanje za treće strane
  • Društvene mreže
  • Partneri društvenih mreža

Partneri trećih strana u vezi s pružanjem usluga tvrtke NBCUniversal

Na primjer: podaci za kontakt kao što su podaci za provjeru autentičnosti, legitimnost računa, zahtjevi za pretraživanje, zapisi događaja i identifikatori uređaja kao što su IP adrese, ID-ovi uređaja ili drugi jedinstveni identifikatori.

  • Pružanje usluga NBCUniversal
  • Personaliziranje vašeg iskustva
  • Pružanje besprijekornog iskustva na svim platformama i uređajima
  • Zaštita i sigurnost
  • Slanje marketinškog sadržaja i oglašavanja tvrtke NBCUniversal
  • Prodaja i oglašavanje za treće strane
  • Pružatelji usluga plaćanja
  • Pružatelji TV ili internetskih usluga
  • Medijske tvrtke, davatelji uređaja za medijsko strujanje ili maloprodajni trgovci
  • Operateri mobilne telefonije

*Upamtite: ova informacija smatra se „osjetljivom” prema određenim zakonima, a ovu informaciju obrađujemo u skladu s važećim zakonskim zahtjevima.

Dodatni podaci koje prikupljamo samo za poslovne odnose
Kategorije osobnih podataka koje prikupljamoSvrha upotrebe („Svrha obrade” detaljno je opisana u nastavku)Izvori podataka

Poslovne kontakt informacije

Na primjer: naziv tvrtke, vaše ime, adresa, telefon e-pošte i posao.

  • Izgradnja i upravljanje poslovnim odnosima
  • Vi
  • Vaša tvrtka
  • Trgovačka udruženja
  • Društveni mediji
  • Prodavači poslovnih podataka

Podaci o transakcijama

Na primjer: bankovni podaci dobavljača, podaci o kreditnoj/debitnoj kartici, povijest kupovine, adresa isporuke.

  • Izgradnja i upravljanje poslovnim odnosima
  • Vi
  • Javno dostupni izvori

Demografski podaci

Na primjer (ako dopušta zakon): etnička pripadnost (poduzeća u vlasništvu manjina), spol (poduzeća u vlasništvu žena)

  • Izgradnja i upravljanje poslovnim odnosima
  • Vi
  • Vaša tvrtka

Podaci o dubinskoj analizi

Na primjer: kontakt informacije, državljanstvo, naziv posla, starost, datum rođenja, spol, država prebivališta, podaci o zaposlenju i obrazovanju, javne, vjerske, političke ili sindikalne uloge (svaka ako je to dozvoljeno zakonom), osobne i profesionalne pripadnosti, povezanost s kriminalnim radnjama ili prekršajima povezanim s pranjem novca.

  • Sukladnost i aktivnosti upravljanja rizikom za poslovne odnose
  • Izgradnja i upravljanje poslovnim odnosima
  • Vi ili odgovori vaše tvrtke na naša pitanja o dubinskoj analizi
  • Alati i baze podataka za provjeru rizika, sukladnosti i podataka treće strane, poput onih koje pruža LexisNexis Risk Solutions. Za više informacija kliknite ovdje.

Podaci o događajima

Na primjer: informacije o putovanjima uključujući putovnicu i vizu, preferencije i ograničenja obroka, pojedinosti o plaćanju i pojedinosti o gostu.

  • Izgradnja i upravljanje poslovnim odnosima
  • Vi
  • Vaša tvrtka

Društvene mreže i informacije o načinu života

Na primjer: ako s nama ostvarujete interakciju na društvenim mrežama ili na drugim platformama kao influenser ili sportaš, tada možemo pristupiti vašem imenu, fotografijama, dobi, spolu, lokaciji, rođendanu, identifikacijskoj oznaci društvene mreže, trenutnom gradu, interesima, informacijama o načinu života, popisu pratitelja, angažiranosti vaših objava te informacijama o školovanju i sportovima.

  • Izgradnja i upravljanje poslovnim odnosima
  • Vi
  • Vaša tvrtka
  • Vaš predstavnik
  • Vaš sponzor i drugi partneri, poput prodajnih mjesta
  • Društvene mreže
Dodatne informacije o svrhama uporabe

Pružanje usluga NBCUniversal, na primjer:

  • odgovori na vaše zahtjeve ili upite, uključujući tehničku podršku
  • ispunjavanja narudžbi koje ste poslali
  • slanje komunikacija o usluzi vama
  • provjeru vaše autentičnosti ili potvrda vašeg identiteta
  • omogućavanje kupnje ulaznica, platnih usluga, smjernica za mapiranje i ponuda
  • prikaz sadržaja koji generirate, kao što su videozapisi i komentari
  • provođenje istraživanja i analitike za uporabu, uključujući poboljšanje naših usluga i razvoj novih
  • obrada vaših podataka za promotivne kampanje poput nagradnih igara i natjecanja te za ankete, mrežne i izvanmrežne panele i fokusne grupe

Personaliziranje iskustva, na primjer:

  • omogućavanje prilagođenog iskustva s proizvodima, uključujući personalizirane biltene, pregledavanje i ostale preporuke sadržaja od NBCUniversal, naših partnera i drugih organizacija
  • kreiranje i ažuriranje profila i segmenata publike koji se mogu koristiti za analitiku, ciljano oglašavanje i marketing na uslugama NBCUniversal, televiziji, uslugama treće strane i platformama, mobilnim aplikacijama i/ili internetskim stranicama, povezanim uređajima i izvanmrežno
  • uporaba zaključaka o vašim preferencijama i interesima za sve gore navedene svrhe

Slanje marketinškog sadržaja i oglašavanje tvrtke NBCUniversal, primjerice:

  • slanje prilagođenih biltena, anketa i podataka o proizvodima, uslugama i promidžbama koje nudi tvrtka NBCUniversal (uz vaš pristanak, gdje je to potrebno) na temelju vaših aktivnosti i interesa, uključujući one na razini kućanstva
  • prikazivanje oglasa tvrtke NBCUniversal na osnovu vaših aktivnosti i interesa, uključujući na razini domaćinstva

Pružanje besprijekornog iskustva na svim platformama i uređajima, na primjer:

  • vaša identifikacija kada se prijavite na uslugu NBCUniversal s više uređaja ili mrežnih preglednika kako bismo osigurali kontinuitet i uskladili vaše interese na uređajima u svrhe analitike, oglašavanja, izvješćivanja i poboljšanja usluga
  • vaša identifikacija ako vaši uređaji imaju atribute koji sugeriraju da ih može koristiti ista osoba ili domaćinstvo u svrhe analitike, oglašavanja, izvješćivanja i poboljšanja usluga

Izgradnja i upravljanje poslovnim odnosima, na primjer:

  • traženje potencijalnih poslovnih prilika, uključujući identifikaciju i kontakt s pravom osobom u tvrtki
  • slanje komunikacija u poslovne svrhe
  • upravljanje kupcima, dobavljačima i drugim poslovnim odnosima
  • slanje pozivnica za događanja, marketinške e-pošta i kampanja te praćenje učinkovitosti takvih komunikacija
  • izdavanje ili plaćanje računa, i ispunjavanje ugovornih obveza
  • omogućavanje poslovnih kontakata uz pristup našim sustavima i upravljanje tim pristupom
  • komunikacija s vama kao influenserom o dijeljenoj kampanji na društvenim mrežama i povezanoj analitici

Prodaja i oglašavanje za treće strane, primjerice:

  • slanje biltena, promidžbene e-pošte, anketa i podataka o proizvodima, uslugama i promidžbama koje nude naši partneri i druge organizacije s kojima radimo
  • prilagođavanje sadržaja koje partneri naših trećih strana isporučuju u sklopu usluga (npr. personalizirano oglašavanje treće strane)
  • kreiranje i ažuriranje zaključaka o vama i segmentima publike koji se mogu koristiti za ciljano oglašavanje i marketing na uslugama te uslugama i platformama trećih strana i mobilnim aplikacijama
  • kreiranje vašeg profila, uključujući dodavanje i kombiniranje informacija koje dobivamo od trećih strana i usklađivanje vaših interesa na uređajima koji se mogu koristiti za marketing i oglašavanje trećih strana na uslugama NBCUniversal, televiziji, uslugama i platformama trećih strana, mobilnim aplikacijama i/ili internetskim stranicama, povezanim uređajima i izvanmrežno

Sukladnost i aktivnosti upravljanja rizikom za poslovne odnose, na primjer:

  • sukladnost sa zakonima i propisima
  • upravljanje rizicima treće strane i drugim rizicima po naše poslovanje
  • zaštita reputacije naših jedinica
  • pridržavanje načela etičkog poslovnog ponašanja definiranih u našem kodeksu ponašanja

Cilj zaštite i sigurnosti, na primjer:

  • zaštita sigurnosti korisnika i posjetitelja usluga NBCUniversal
  • zaštita naše digitalne i fizičke imovine
  • otkrivanje i sprječavanje drugih aktivnosti koje mogu biti nezakonite ili kršiti naše uvjete pružanja usluge za tu određenu uslugu NBCUniversal
  • štiteći od prijetnji našim kadrovima, vodstvu, radnoj snazi i organizaciji

Možemo kombinirati sve podatke koje prikupimo ili primimo o vama za navedene svrhe. Možemo prikupljati ili deidentificirati vaše podatke i možemo koristiti, dijeliti, iznajmljivati ili prodavati prikupljene ili deidentificirane podatke u bilo koju svrhu i takvi podaci ne podliježu ovim pravilima zaštite privatnosti.

3. PRAVNE OSNOVE ZA UPORABU VAŠIH PODATAKA

Zakoni nekih nadležnosti kao što su Europska unija, Velika Britanija ili Brazil, zahtijevaju od tvrtki da vas obavijeste o pravnoj osnovi za uporabu, dijeljenje ili otkrivanje podataka. U mjeri primjenjivoj zakonom, možemo se pozvati na sljedeće zakonske osnove:

 

  • Izvršenje ugovora: kada je uporaba vaših podataka nužna kada vam pružamo usluge NBCUniversal u skladu s ugovorom, na primjer određeni uvjeti pružanja usluge.

 

  • Legitimni interes: kada je uporaba vaših podataka nužna za naše i legitimne interese drugih te kada takva uporaba ne nadilazi vaša prava i interese. U nastavku su primjeri nekih interesa:

     

    • pružanje usluga NBCUniversal
    • poboljšanje naših usluga i razvoj novih
    • prepoznavanje i bolje razumijevanje naših korisnika, uključujući i platforme
    • provedba aktivnosti sigurnosti i sprječavanja prijevare
    • marketing i promidžba našeg sadržaja i usluga
    • izgradnja i upravljanje poslovnim odnosima
    • provedba sukladnosti i aktivnosti upravljanja rizikom
    • omogućavanje i upravljanje pristupom našim sustavima

     

  • Zakonska obveza: kada je uporaba vaših podataka nužna za usklađivanje sa zakonima i propisima poput onih koji se odnose na suzbijanje mita i korupcije i zabranu pranja novca, pridržavanje zahtjeva državnih tijela ili sudova ili odgovaranje na parnice.

 

  • Uz privolu: možemo tražiti vašu privolu da obrađujemo vaše podatke na određeni način.  Kada se pozivamo na ovu osnovu, imate pravo da bilo kada povučete svoju privolu – molimo pogledajte  vaša prava  i  vaši odabiri  u nastavku kako biste to učinili.
4. DJECA

Većina usluga tvrtke NBCUniversal namijenjena je korisnicima starijim od 18 godina. Podaci o praksama usluga NBCUniversal namijenjenima djeci mlađoj od 13 godina u Sjedinjenim Državama ili 16 godina u Europskoj uniji, ili u slučaju našeg stvarnog saznanja da neko dijete je mlađe od navedene dobi, nalaze se u našim  Pravilima zaštite privatnosti koja se odnose na djecu. Ako ste roditelj ili skrbnik i smatrate da nam je vaše dijete mlađe od 13 godina u Sjedinjenim Državama ili 16 godina u Europskoj uniji dostavilo svoje osobne podatke bez privole, molimo vas da nam se obratite na  [email protected].

5. VAŠA PRAVA

Ovisno o tome gdje živite, možete imati određena prava u odnosu na vaše podatke. Imate pravo ne biti diskriminirani (kako je predviđeno primjenjivim zakonom) za ostvarivanje vaših prava u skladu s nekim lokalnim zakonima kao što je u Kaliforniji.

Primjerice, prema lokalnim zakonima, uključujući Europsku uniju, možete od nas tražiti da:

  • pružimo pristup određenim podacima koje čuvamo o vama, u nekim slučajevima u prenosivom formatu, ako je to tehnički izvodljivo
  • ažuriramo ili ispravimo vaše podatke
  • obrišemo određene podatke
  • ograničimo uporabu vaših podataka

Odgovorit ćemo unutar vremenskog razdoblja propisanog važećim zakonom. Molimo da zapamtite da mnoga gornja prava podliježu izuzecima i ograničenjima.

Neke usluge NBCUniversal mogu se pružiti jedino ako imamo vaše osobne podatke tako da će brisanje vaših podataka rezultirati raskidom tih usluga.

Poduzet ćemo razumne korake kako bismo provjerili vaš identitet, uključujući provjeru autentičnosti preko adrese e-pošte. Možda će nam trebati dodatna dokumentacija kao što su zaporka i korisnički ID prije davanje pristupa vašim podacima.

Stanovnici Kalifornije, Colorada, Connecticuta, Utaha i Virginije s pravima prema lokalnim zakonima mogu kliknuti ovdje , a u Kaliforniji, Coloradu i Connecticutu njihovi ovlašteni predstavnici mogu kliknuti ovdje za zahtjeve za pristupom, ispravkom ili brisanjem. Ili, stanovnici Kalifornije ili njihovi ovlašteni predstavnici mogu nazvati 1-800-447-0663. Stanovnici Kalifornije mogu ovdje pregledavati godišnje podatke za mjerenja zahtjeva potrošača.

Stanovnici SAD-a koji žele saznati više o zahtjevima za pristup ili brisanje mogu kliknuti ovdje. Ako ste poslovni kontakt s prebivalištem u Kaliforniji i želite podnijeti zahtjev, kliknite ovdje

Ako se nalazite izvan SAD-a i želite ostvariti bilo koje osobno pravo, ispunite ovaj online obrazac, a za poslovne partnere koji žele ostvariti bilo koje osobno pravo kliknite ovdje. Universal+ korisnici sa boravištem u Latinskoj Americi sva svoja pojedinačna prava mogu ostvariti putem ovog mrežnog obrasca.

Vaša prava i naši odgovori razlikovat će se od savezne države ili države boravka. Molimo zapamtite kako se možda nalazite u državi prema čijem zakonodavstvu u kojoj nismo u obvezi ili u mogućnosti ispuniti zahtjev.  U tom slučaju, vaš zahtjev možda neće biti ispunjen. Ako imate neriješenih pitanja, imate pravo podnijeti pritužbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka.

Stanovnici Colorada, Connecticuta i Virginije mogu se ovdje žaliti na odbijanje zahtjeva. Odgovorit ćemo u zakonski propisanom roku, uključujući pismeno objašnjenje rezultata vaše žalbe.

Tamo gdje tvrtka NBCUniversal djeluje kao pružatelj usluga za organizacije treće strane, kao što su sportske lige i klubovi, molimo vas da se izravno obratite svojim organizacijama kako biste ostvarili bilo koja primjenjiva osobna prava. 

„Opcije privatnosti”: Nemojte prodavati, dijeliti ili obrađivati moje osobne podatke za ciljano oglašavanje (samo za stanovnike Kalifornije, Kolorada, Connecticuta, Ute i Virginije)

 

  • Stanovnici Kalifornije, Colorada, Connecticuta, Ute i Virginije mogu odustati od "prodaje" svojih osobnih podataka.  Takvi stanovnici također mogu odustati od dijeljenja ili obrade svojih osobnih podataka za ciljano oglašavanje.
    • Trećim stranama kao što su oglašivači i oglašivačke mreže (uključujući društvene mreže) dostavljamo informacije uključujući identifikacijske i demografske podatke; informacije i identifikatore uređaja, kao što su IP adresa i jedinstveni identifikatori oglašavanja i kolačići; informacije o povezivanju i upotrebi, poput povijesti pregledavanja ili korištenja aplikacije; kodirane identifikatore [podaci za kontakt], informacije o geolokaciji, kao što je grad; i podatke o zaključivanju kako bismo vam omogućili dostavu marketinškog i ciljanog oglašavanja na uslugama NBCUniversal ili drugim stranicama.  Oglašavanje, uključujući ciljano oglašavanje omogućava uslugama NBCUniversal da vam besplatno omoguće određeni sadržaj i relevantne ponude.  Objavljivanje osobnih podataka koji su navedeni gore trećim stranama kako bi vam pomogli u pružanju navedenih usluga može se smatrati „prodajom” osobnih podataka prema važećem zakonu te dijeljenje osobnih podataka i njihova obrada u svrhe ciljanog oglašavanja.

Ako vi ili (u određenim državama gdje to zahtijeva zakon) vaš ovlašteni predstavnik želite povući privolu danu tvrtki NBCUniversal da koristi ili otkriva vaše podataka u takve svrhe (u mjeri u kojoj se to smatra prodajom, dijeljenjem ili ciljanim oglašavanjem), to možete učinite u podnožju ili izborniku postavki robne marke s kojom surađujete odabirom poveznice „Vaše opcije privatnosti”.

I dalje možete primati oglase, uključujući prilagođene oglase na temelju podataka NBCUniversala u uslugama.  Na nekim našim internetskim stranicama i aplikacijama kada kliknete poveznicu „Vaše opcije privatnosti” u podnožju internetskih stranica ili u izborniku postavki aplikacije, prikazat će vam se alat koji vam omogućuje da se isključite iz online „prodaje” i dijeljenja/obrade osobnih podataka za ciljane oglase na internetskoj stranici i u aplikaciji.  Upamtite, ako koristite različite preglednike, uređaje ili usluge, tada ćete trebati zasebno odrediti opcije. U nekim slučajevima može vam se također prikazati polje obrasca koje trebate ispuniti, u tim slučajevima tražimo vašu adresu e-pošte ili druge podatke kako bismo ih mogli dodati na odgovarajući popis izuzeća. U drugim slučajevima, bit ćete preusmjereni na ovu stranici na kojoj pružamo vam odgovarajuće informacije i opcije u sklopu kojih možete saznati više o svojim opcijama te kako povući svoju privolu za općenito oglašavanje temeljeno na interesima.

Upamtite, ako ne utvrdimo kako se nalazite u Kaliforniji, Coloradu, Connecticutu, Uti ili Virginiji, povlačenje privole za prodaju ili dijeljenje/obradu opcija koje se odnose na podatke za ciljano oglašavanje možda se neće primjenjivati čak i ako ste poduzeli gore opisane radnje.  

Upamtite, ako imate zakonski priznati signal za povlačenje privole temeljen na pregledniku koji je aktiviran putem preglednika vašeg uređaja (kao što je Global Privacy Control), mi priznajemo takve postavke u skladu i u mjeri u kojoj to zahtijeva važeći zakon.
 

Osjetljivi podaci

Određene osjetljive osobne podatke možemo koristiti za zakonom dopuštene u svrhe uključujući analitiku te kako bismo vam omogućili marketing i isporuku ciljanog oglašavanja na uslugama NBCUniversal ili drugim internetskim stranicama, kao što je prikazivanje oglasa relevantnog za precizne podatke o vašoj lokaciji.  

  • Možete promijeniti svoja dopuštenja za preciznu geolokaciju za naše mobilne aplikacije u postavkama vašeg mobilnog uređaja.

Programi novčanih poticaja (samo za stanovnike Kalifornije)

Usluge mogu ponuditi mogućnosti primanja određenih usluga ili pogodnosti kao što su popusti ili besplatne ili proširene usluge (kao što je dodatno vrijeme internetskog prijenosa ili dodatni videozapisi), što može zahtijevati prosljeđivanje osobnih podataka. Takve se mogućnosti mogu smatrati financijskim poticajima prema važećem zakonu (svaki, „Programi novčanih poticaja”).  Kada sudjelujete u programu novčanih poticaja, slažete se s uvjetima tog programa novčanih poticaja i možete opozvati svoje sudjelovanje ovisno o programu novčanog poticaja (npr. odustajanjem od primanja e-pošte ili prekidom usluge internetskog prijenosa). U onoj mjeri u kojoj možemo utvrditi vrijednost vaših informacija, uzimamo u obzir vrijednost pružanja personaliziranijeg iskustva kao i troškove koje imamo u pružanju programa novčanih poticaja koji su razumno povezani s troškovima određenog programa novčanog poticaja.

Popis trećih strana – Shine the Light (samo za stanovnike Kalifornije)

Stanovnici Kalifornije mogu zatražiti i popis svih trećih strana kojima smo obznanili određene osobne podatke (kao što je određeno kalifornijskim zakonom Shine the Light ) tijekom prethodne godine u svrhu izravnog oglašavanja tih istih strana. Stanovnici Kalifornije mogu se obratiti Pravnom odjelu, NBCUniversal, 30 Rockefeller Plaza, New York, NY 10112, SAD, na ruke: Glavni službenik za zaštitu podataka. U predmetu svog zahtjeva morate navesti: „Zahtjev prema zakonu Kalifornije Shine the Light”, vaše ime, trenutačnu adresu u Kaliforniji uključujući, ulicu, grad, saveznu državu i poštanski kod, te dovoljno podataka za nas kako bismo odredili je li se zakon primjenjuje na vas. Morate potvrditi činjenicu da ste stanovnik Kalifornije. Ne prihvaćamo zahtjeve upućene telefonskim pozivom, e-poštom ili telefaksom te nismo odgovorni za dopise koji su nepravilno označeni, nepravilno poslani ili sadrže nepotpune informacije.

Stanovnici Nevade

NBCUniversal ne uključuje se u sljedeće aktivnosti, međutim zakon Nevade zahtjeva od nas da objavimo sljedeće: određeni korisnici u Nevadi mogu odustati od prodaje „obuhvaćenih podataka” za novčanu naknadu osobi kako bi ta osoba dala licencu ili prodala takve podatke. "Obuhvaćeni podaci" uključuju ime i prezime, adresu, adresu e-pošte, telefonski broj, broj socijalnog osiguranja ili identifikator koji omogućuje kontaktiranje određene osobe fizički ili putem interneta. 

Ako ste stanovnik Nevade koji je kupio robu ili usluge od NBCUniversal možete podnijeti zahtjev za odjavu sa svih budućih potencijalnih prodaja prema zakonu Nevade ispunjavanjem ovog obrasca. Nakon provjere, uvažit ćemo vaš zahtjev u slučaju promjene naše prakse.

OBAVIJEST ZA KORISNIKE UNIVERSAL STUDIOS JAPAN

Za korisnike Universal Studios Japan, NBCUniversal i Universal Studios Japan mogu koristiti vaše osobne podatke na sljedeći način:

za pitanja, zahtjeve ili pritužbe vezane uz zajednički upotrjebljene osobne podatke, možete se obratiti USJ, LLC, koji je odgovoran za upravljanje osobnim podacima koji se zajednički koriste na [email protected].

Za klijente Universal Studios Japan koji imaju pitanja ili pritužbe u svezi s praksama zaštite privatnosti tvrtke Universal Studios Japan, možete se obratiti izravno Universal Studios Japan putem e-pošte na adresu [email protected] ili pozivom na broj 0570-20-0606 ili možete pisati na adresu 2-1-33 Sakurajima, Konohana-ku, Osaka 554-0031 Japan, USJ LLC. Za pitanja u svezi s Club Universal molimo posjetite Club Universal stranicu za upite.

6. VAŠE OPCIJE

Kolačići i slične tehnologije

Mi i naši pružatelji usluga, oglašivači i druge treće strane koristimo kolačiće i slične tehnologije (npr. HTTP kolačiće, HTML 5, flash lokalne kolačiće za pohranu, web pratilice, GIF-ove, ugrađene skripte, ETags / preglednike predmemorije, kontrolne identifikacijske brojeve i komplete za razvoj softvera) kako bismo prepoznali vas i vaše uređaje na izvan i širom Usluga NBCUniversal. Za više informacija o uporabi kolačića i sličnih tehnologija na uslugama NBCUniversal (uključujući mogućnosti odjave), molimo pogledajte Obavijest o kolačićima.

Mobilne aplikacije i povezani uređaji

Ovisno o uređaju koji koristite, možda ćete moći upravljati svojim preferencijama oglašavanja i lokacije putem postavki uređaja i kako je navedeno u našoj Obavijesti o kolačićima. Mnogi operativni sustavi pružaju vlastite upute o tome kako spriječiti isporuku prilagođenih oglasa unutar aplikacije. Ne kontroliramo kako vam odgovarajući operater platforme omogućuje upravljanje personaliziranim oglasima unutar aplikacije. Trebate pregledati materijale podrške svog proizvođača i / ili postavke uređaja za pojedine operativne sustave za više pojedinosti o upravljanju takvim preferencijama.

Možete prekinuti prikupljanje podataka od strane mobilne aplikacije tako što je deinstalirate.

Isključivanje istraživanja putem video-mjerenja tvrtke Nielsen

Video usluge tvrtke NBCUniversal mogu predstavljati vlastiti program za mjerenje tvrtke Nielsen, koji će vam omogućiti da doprinesete istraživanju tržišta, poput usluge Nielsen's TV rating.

Da biste saznali više o proizvodima za digitalno mjerenje tvrtke Nielsen i vašim opcijama vezano uz njih, uključujući u mobilnim aplikacijama i povezanim uređajima, za više informacija posjetite http://www.nielsen.com/digitalprivacy.

Mrežne usluge treće strane

Usluge tvrtke NBCUniversal mogu se pružati putem i/ili koristiti značajke (kao što je glasovne kontrole) platformi trećih strana ili sadržavati poveznice na usluge trećih strana. Ove druge platforme (kao što su sustavi video igara, pametni televizori, mobilni uređaji i dekoderi) te internetske stranice (čak i ako nose trgovački naziv tvrtke NBCUniversal) mogu prikupljati podatke o vama i koristiti ih u skladu s njihovim vlastitim politikama i uvjetima uporabe. Mi ne kontroliramo politike i prakse tih trećih strana. Kada NBCUniversal prikuplja osobne podatke na ko-brendiranim internetskim stranicama ili usluzi, omogućit ćemo prema potrebi poveznicu na naša pravila zaštite privatnosti. U određenim okolnostima, tvrtka NBCUniversal može pružiti hosting nekim internetskim stranicama u ime drugih i ti subjekti mogu postavljati ili dopuštati postavljanje kolačića i drugih tehnologija praćenja. Tvrtka NBCUniversal ne snosi odgovornost za te prakse praćenja.

7. NA KOJI NAČIN ŠTITIMO VAŠE PODATKE

Mi provodimo organizacijske, tehničke i fizičke mjere zaštite kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo i koristimo. Te mjere zaštite variraju ovisno o raznim čimbenicima uključujući osjetljivosti podataka koje prikupimo i pohranjujemo. Unatoč svim razumnim praksama, nijedna sigurnosna metoda nije nepogrešiva.

8. KOLIKO ĆEMO DUGO ČUVATI VAŠE PODATKE

Čuvat ćemo vaše osobne podatke onoliko dugo koliko je to neophodno zbog ispunjenja prethodno navedenih svrha, osim ako dulje zadržavanje podataka nije obvezno ili dozvoljeno zakonom. Prilikom određivanju koliko dugo zadržati informacije, uzimamo u obzir količinu, prirodu i osjetljivost informacija, potencijalni rizik od štete od neovlaštene uporabe ili otkrivanja informacija, svrhe za koje obrađujemo informacije, važeće zakonske zahtjeve i naše legitimne interese.  Svrhe u koje obrađujemo informacije (kao i drugi gore navedeni čimbenici) mogu diktirati različita razdoblja zadržavanja za iste vrste informacija.  Na primjer, zadržavamo vašu adresu e-pošte kao certifikat autorizacije (gdje je primjenjivo) sve dok imate račun kod nas i dodatno vremensko razdoblje nakon toga za naše legitimne interese i za naše svrhe sprječavanja prijevare te pravne usklađenosti.  Ako odustanete od primanja marketinške e-pošte, zadržat ćemo vašu e-poštu na popisu izuzeća dulje vrijeme kako bismo ispunili vaš zahtjev.

Vaše podatke možemo ranije izbrisati ili deidentificirati ako primimo provjerljivi zahtjev za brisanje koji podliježe izuzećima prema važećem zakonu. Razdoblje zadržavanja koje se primjenjuje na vaše podatke može varirati ovisno o uslugama NBCUniversal koje koristite i načinu na koji s njima komunicirate. Neke usluge NBCUniversal mogu dostaviti dodatne pojedinosti o svojoj praksi zadržavanja podataka, stoga vas potičemo da konzultirate njihove internetske stranice i/ili često postavljena pitanja (FAQ). Nadalje, u slučaju da imate račun koji sadrži kredite, stanje bodova ili druga prava, možemo i dalje zadržati račun kako bismo vam omogućili ostvarivanje pogodnosti u skladu s relevantnim uvjetima i odredbama.
 

9. MEĐUNARODNI PRIJENOSI

NBCUniversal je globalna tvrtka sa sjedištima u Sjedinjenim Državama. Vaše podatke možemo prenijeti određenim tvrtkama, pružateljima usluga i drugim trećim stranama lociranim izvan vaše države boravka, uključujući i u Sjedinjenje Države. To je neophodno za pružanje naših usluga i u svrhe navedene u ovim pravilima zaštite privatnosti.  Zakoni o zaštiti osobnih podataka razlikuju se od zemlje do zemlje i možda nisu jednaki ili ne pružaju razinu zaštite kao zakoni u vašoj zemlji.  Poduzimamo korake da osiguramo razumnu zaštitu kako bismo osigurali odgovarajuću razinu zaštite vaših podataka, u skladu s važećim zakonom. Te mjere uključuju sporazume o prijenosu podataka. Kada nam dostavite vaše podatke, potvrđujete svaki takav prijenos, pohranu ili uporabu.

10. AŽURIRANJA NAŠIH PRAVILA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo izmijeniti ova pravila zaštite privatnosti u bilo kojem trenutku u skladu s promjenama u našoj praksi ili zakonu. Revidirana pravila zaštite privatnosti učinit ćemo dostupnom putem usluga NBCUniversal.  Molimo da provjeravate usluge NBCUniversal za ažuriranje podataka.

Datum naveden na vrhu pravila zaštite privatnosti označava vrijeme zadnjeg ažuriranja. Ako izvršimo materijalne izmjene u načinu na koji prikupljamo ili koristimo vaše podatke, dobit ćete odgovarajuću obavijest, uključujući, bez ograničenja, objavljivanje ažuriranih pravila zaštite privatnosti na ovim internetskim stranicama i dostavu obavijesti u skladu sa zakonskim zahtjevima. Sve izmjene ovih pravila zaštite privatnosti stupit će na snagu kad se objave revidirana pravila zaštite privatnosti.  Nastavljajući koristiti usluge NBCUniversal nakon bilo kakvih promjena ovih pravila zaštite privatnosti, potvrđujete da ste pročitali i razumjeli ažurirana pravila zaštite privatnosti i razumijete da ćemo prikupljati, koristiti i dijeliti informacije navedene u njima.

11. KONTAKTIRAJTE NAS

Za sva pitanja ili pritužbe u vezi ovih pravila zaštite privatnosti ili drugih praksi zaštite privatnosti kontaktirajte nas ovdje. Stanovnici Kalifornije mogu nas kontaktirati tako da pošalju dopis pravnom odjelu, NBCUniversal, 30 Rockefeller Plaza, New York, NY 10112, SAD, n/p: Glavni službenik za zaštitu podataka.

UK predstavnik partnera tvrtke NBCUniversal sa sjedištem u Sjedinjenim Državama je NBCUniversal International Limited, 1 Central St Giles, St Giles High Street, London WC2H 8NU, Ujedinjeno Kraljevstvo.

EU predstavnik partnera tvrtke NBCUniversal sa sjedištem u Sjedinjenim Državama je Universal Studios International B.V., Moermanskkade 421, 1013 BC Amsterdam, Nizozemska.

Njemačka:  Ako koristite usluge tvrtke NBCUniversal koje pruža Universal Pictures Germany GmbH ili Universal Pictures International Germany GmbH, možete kontaktirati našeg službenika za zaštitu podataka u Njemačkoj.

Možete se obratiti službeniku za zaštitu podataka u Njemačkoj, UK predstavniku ili EU predstavniku slanjem e-pošte o privatnosti @nbcuni.com te navesti koga od gore navedenih želite kontaktirati.
 

12. Pravila zaštite privatnosti kandidata

Ako želite saznati više o tome koje informacije prikupljamo tijekom procesa zapošljavanja, tada pogledajte Pravila zaštite privatnosti kandidata. Imamo odvojena pravila za podatke o radnoj snazi.

]]>